Think3D-News-Νέα

Τρισδιαστατη μοντελοποιηση στον κατασκευαστικο τομεα

Οι τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν κάθε έργο ευκολότερο και καλύτερο. Τώρα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα πράγματα σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής μας. Η τεχνολογία τρισδιάστατης μοντελοποίησης επιτρέπει στον κατασκευαστικό κλάδο να επιτύχει περισσότερα σε μικρότερο χρόνο με μειωμένο κόστος. Η τρισδιάστατη μοντελοποίηση αλλάζει τον κόσμο παρουσίασης των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Η τρισδιάστατη μοντελοποίηση επιτρέπει στους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές να πειραματίζονται και να είναι πιο δημιουργικοί.

Με τεχνολογίες όπως η μοντελοποίηση της πραγματικότητας, η οποία συνδέεται εγγενώς με τον κύκλο ζωής της κατασκευής, η διαδικασία κατασκευής δεν περιλαμβάνει πλέον την εκπόνηση σχεδίων. Η κατασκευή είναι σε μεγάλο βαθμό ψηφιακή. Οι αρχιτεκτονικές παρουσιάσεις έχουν μεταφερθεί από τα τραπέζια σχεδιασμού σε επιτραπέζιους υπολογιστές και tablet.

Η υιοθέτηση του τρισδιάστατου μοντέλου στην κατασκευή έχει φέρει πολλά οφέλη. Η 3D μοντελοποίηση της πραγματικότητας, όχι μόνο επιταχύνει τη διαδικασία σχεδιασμού, αλλά και επιτρέπει στους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές να παίζουν με διαφορετικές ιδέες και να εντοπίζουν τα πιθανά προβλήματα σχεδίασης πριν γίνουν πραγματικά προβλήματα. Η τρισδιάστατη μοντελοποίηση στην κατασκευή, με την τοποθέτηση όλων των κομματιών, παρέχει μια πραγματική εικόνα του τελικού έργου. Καταπληκτικά! Η τρισδιάστατη μοντελοποίηση ζωντανεύει ένα έργο, χωρίς να μετακινεί κανείς ούτε ένα κόκκο σκόνης!

Η τρισδιάστατη μοντελοποίηση στην κατασκευή επιτρέπει επίσης τη σχεδίαση κινουμένων σχεδίων. Φυσικά, ο πελάτης μπορεί να απεικονίσει πολλά περισσότερα για ένα επερχόμενο έργο από αυτά που θα μπορούσε να προσφέρει μία επίπεδη σχεδίαση. Οι πελάτες μπορούν κυριολεκτικά να έχουν μια εικονική περιήγηση του προτεινόμενου κτιρίου. Ακριβώς όπως μια 3D ταινία, ένα 3D μοντέλο επιτρέπει στον πελάτη να πάρει μια αίσθηση του πώς τα πράγματα θα αποτυπωθούν. Μπορούν να περπατήσουν μέσα από την είσοδο του μελλοντικού σπιτιού τους, να φτάσουν στο λόμπι, ακόμη και να απεικονίσουν τους επισκέπτες να παίρνουν το δείπνο τους στην τραπεζαρία. Μπορούν να τα δουν όλα αυτά ακόμη και πριν μπει ένα τούβλο!

Με την τρισδιάστατη μοντελοποίηση, γίνεται εύκολα κατανοητή μια δομή στο πλαίσιο του περιβάλλοντος χώρου. Η μετατροπή ενός κτιρίου σε ένα ονειρικό σπίτι με το να το περιβάλλει ένα πλούσιο τοπίο είναι η δύναμη που παρέχει η τρισδιάστατη μοντελοποίηση σε έναν αρχιτέκτονα ή έναν σχεδιαστή. Η 3D αρχιτεκτονική μοντελοποίηση παρέχει ένα βαθμό ρεαλισμού που οι 2D εικόνες δεν παρέχουν. Χρησιμοποιώντας τη 3D μοντελοποίηση μπορεί κανείς να απεικονίσει ακόμη και την υφή ενός πλακιδίου που θα τοποθετηθεί στο πάτωμα ενός δωματίου. Ενδιαφέρον!

Ο ρεαλιστικός φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει τη θερμή ενέργεια που προέρχεται από μια κουζίνα ή τραπεζαρία. Είναι επίσης δυνατό να γεμίσετε το χώρο με τις κατάλληλες επιλογές επίπλων και διακόσμησης για να καταλάβετε πλήρως τι θα σας προμηθεύσουμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρήση τρισδιάστατης μοντελοποίησης στην κατασκευή οδηγεί σε καλύτερο σχεδιασμό και αξιοποίηση υλικών. Τα τρισδιάστατα μοντέλα μπορούν να περιστραφούν σε διαφορετικές οπτικές γωνίες και να συγκεντρώσουν επιπλέον προβολές. Τα πλεονεκτήματα της τρισδιάστατης μοντελοποίησης περιλαμβάνουν: τον έλεγχο σφαλμάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία σχεδίασης, την καλύτερη γνώση των επιφανειακών μοτίβων, τις εικονικές περιηγήσεις μέσα από ανασκοπήσεις, την απόδοση προσαρμοσμένων εσωτερικών χώρων, την επίτευξη περισσότερων με μικρότερο κόστος, τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στη διαδικασία κατασκευής.

Τι πρέπει να κάνετε για ένα υψηλής ποιότητας 3D μοντέλο στον κατασκευαστικό τομέα

– Δώστε προσοχή στην υφή και τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες. Ο πελάτης πρέπει να είναι σε θέση να φανταστεί πως θα φανεί το τελικό προϊόν στον πραγματικό κόσμο.

– Εστιάστε στον ρεαλιστικό φωτισμό. Χωρίς αυτόν, ο χώρος θα φαίνεται άψυχος και επίπεδος.

– Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες του τοπίου και του φόντου. Οι δομές που επιπλέουν στη μέση του κενού χώρου δεν φαίνονται ρεαλιστικές. Συμπεριλάβετε δέντρα, θάμνους και όμορφα τοπία για να δώσουν έμφαση στην ψηφιακή δημιουργία.

πηγή: https://www.geospatialworld.net/blogs/3d-modeling-construction-benefiting/

© Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: 20GRAF